Twitter

MMA Nyheder fra Danmark

Carlsen vs. Parlo - It's back on!

Onsdag, 25. Juli 2012 10:44 Jesper S. Baek

Bedst som vi alle havde forenet os med tanken om, at Royal Arenas store kamp mellem Simon Carlsen og Mikkel Parlo aldrig ville ske, tager sagen en helt ny drejning: Kampen er tilbage på kortet!

royalarena carlsenparlo
Simon og Mikkel vandt i marts hver deres semifinale i Royal Arenas mellemvægtsturnering, men da Mikkel efterfølgende blev signet til Bellator FC, faldt finalen fra hinanden. Simon var stadig det planlagte hovednavn til næste event, men main event'en ville aldrig blive det samme uden Mikkel.

Adam Kessel, Royal Arena promotor, var da også en meget glad mand: "Jeg er en rigtig glad mand, det var jo den kamp vi gerne ville lave. Vi fik muligheden, og det er vi meget glade for. Jeg tror også at Simon er glad, han har virkelig meget at vinde her. Jeg tror han er meget tilfreds med den kamp her", udtaler han til Fightfan.dk.

IMG 1878Slukker Simon Carlsen også lyset for Mikkel Parlo? (Carlsen KO'er Osei, RA1)


Hvordan kan det pludselig lade sig gøre at sætte kampen op? Havde Bellator ikke låst Mikkel i en kontrakt? Vi spurgte Mikkel Parlos manager Tue K. Trnka...

Fightfan.dk: Hvad har fået kampen op at stå igen? Skulle Mikkel ikke til Bellator?
Tue: Kort sagt, så bad Bellator os skaffe Mikkel Parlo en ekstra kamp udenfor Bellator, før de går i gang med at bygge ham op til deres store sæson 8 turnering. De har aflyst sæson 7 turneringen, og derfor opstod der et tomrum. Derfor var det jo ret lige til, at fuldføre det der var startet: Royal Arenas mellemvægtsturnering.

Fightfan.dk: Hvad kan vi forvente os af kampen?
Tue: Jeg forventer en meget dynamisk og eksplosiv kamp. Fysisk set, så er de meget forskellige, men begge besidder legitim one-punch knockout power i begge næver. Dvs. at uanset hvad der sker, så er begge hele tiden kun et enkelt slag fra en sejr, være det stående eller på gulvet.

Simon Carlsen er utvivlsomt den større atlet. Han er markant højere, og han er også nogle kilo tungere. Mikkel Parlo er dog hakket bedre teknisk, og han har mindre huller i sit game. Begge besidder frygtindgydende fysik, som få kan matche.

Nu snakkes der meget om, at dette er en kamp mellem Danmarks to bedste mellemvægtere. Jeg mener dog, at begge også tilhører den absolutte elite i Europa. Måske er Mikkel Parlo favoritten hos mange, men Simon Carlsen har mødt og vundet over bedre modstandere end Mikkel Parlo har. Sejren over Attila Vegh (nu 3-0-0 i Bellator) og nederlaget mod Francis Carmont (nu 3-0-0 i UFC) er flotte kampe.

Det er nok mere måden Mikkel Parlo har vundet sine kampe på, som virkelig imponerer. Han har mødt gode modstandere, og han har domineret alle uden særlig store problemer. Vil man være den bedste, så skal man kunne klare de bedste. Der er ingen nemme kampe for Mikkel Parlo fra nu af, og han er vant til presset.

IMG 2039Mikkel Parlo et splitsekund fra sejren til Royal Arena 1

Fightfan.dk: For os at se, er det en win-win for Simon Carlsen, men for Mikkel er det vel lidt mere kompliceret?
Tue: Ja, mange har Mikkel Parlo som favorit, og det er selvfølgelig en kamp, som han har meget at tabe på. Han har ligeledes meget at vinde på kampen, da en evt. sejr vil booste hans status hos Bellator. Men sådan er hver eneste kamp. Sådan er gamet. En sejr vil være kæmpe stort for begge, da begge er dygtige atleter med flotte rekordlister.

Bliver det mon årets kamp på dansk grund? Vi glæder os i hvertfald helt vanvittigt til den 31. august, hvor Royal Arena 2 løber af stablen i Brøndbyhallen.

RoyalArena
 
 

Fighters Source: Try Out Denmark

Søndag, 15. Juli 2012 17:10 Jesper S. Baek

Et nyt amatør MMA koncept har set lyset i år: Fighters Source.
Fighters Source er et holdmesterskab for amatørkæmpere, hvor Danmark, Sverige, England og USA stiller med hvert et hold af kæmpere, i alt fra Fluevægt til Super Sværvægt.

Mesterskabsstævnet bliver afholdt i Borås i Sverige den 22. september 2012, og de fire lande er netop begyndt deres Try Outs. Den danske Try Out vil således finde sted kl. 12:00 den 5. august i CSA's lokaler i Grøndal Centret i København.

Try-Out-Denmark-540x700

Vil du deltage i Try Out Danmark skal du medbringe eget udstyr. Boksehandsker (minimum 14 oz), MMA sparrings handsker (ikke pro handsker), tandbeskytter, benskinner. Selv om det er Try Out så tillades der maksimum 70-80% intensitet under sparring.

Der vil være indvejning på Try Out dagen fra kl. 10.00, og der godtages 2 kilos overvægt i den vægtklasse man ønsker at kæmpe i.

Alle kan deltage, så længe man må ikke have haft nogen semi pro / pro MMA kampe. Det er altså IKKE et krav, at man tidligere har haft MMA kampe, men tidligere amatør MMA kampe vil blive inddraget i den samlede vurdering til selve udvælgelsen.

Vægtklasser:
Flyweight -56.7 kg (125 lbs)
Bantamweight -61.2 kg (135 lbs)
Featherweight -65.8 kg (145 lbs)
Lightweight: -70.3 kg (155 lbs)
Welterweight: -77.1 kg (170 lbs)
Middleweight: -83.9 kg (185 lbs)
Light Heavyweight: -93.0 kg (205 lbs)
Heavyweight: -120.2 kg (265 lbs)
Super Heavyweight: +120.2 kg (over 265 lbs)

Læs mere om den danske Try Out på http://www.facebook.com/events/407715585941614/

Besøg Fighters Souce's officielle hjemmeside her: www.fighterssource.com
 
 

Fightfan.dk med bag kuliserne til Royal Arenas promo-shoot

Søndag, 08. Juli 2012 12:22 Hans Christian Kjeld
Foto: Lise Von Esmarch

Da Royal Arena sidst blev sendt af TV2 Sport, resulterede det i en tredobling af kanalens seertal for en normal lørdag aften. Forberedelserne til det kommende Royal Arena II er allerede i fuld gang, og Fightfan.dk var inviteret til at kigge med, da optagelserne til arrangementets store forberedende medieproduktion løb af stablen sidste lørdag i Københavns Nordvestkvarter. De forskellige kæmpere var alle mødt op for at få taget pressebilleder og optaget de små introsekvenser, der indleder hovedkortes kampe.

Vi fik talt med Adam Kessel, der er promotor for Royal Arena, mødte et par af stævnets kæmpere, og kom hjem med et par dugfriske nyheder og lovning om et par ekstra overraskelser.

P1010005Fightfan.dk's Hans Christian Kjeld (th.) taler med Rhassan Muhareb (tv.)

Ny udfordrer til Simon Carlsen

Den største nyhed er, at Simon Carlsens hovedkamp mod den engelske veteran Matt Ewin er taget af kortet. Ewin kan ikke deltage ved stævnet, da han på grund af en narkotikadom fra i 2010, ikke kunne få indrejsetilladelse til Danmark. I hans sted har Royal Arena trukket engelske Andrew Punshon (11-5-1) ind som erstatning.

P1010015Andrew Punshon poserer for kameraet

Punshon bliver af det britiske MMA site Fightlounge, betragtet blandt top 10 mellemvægtskæmpere i Storbritannien, og Punshon beskrev kortfattet sig selv som en ’well-rounded’ MMA fighter, der er ligeså farlig med sine submissions som med sit stand-up game. Hans statistik fortæller, at 8 af hans 11 sejre er kommet via submissions, og dertil har Punshon to opsigtvækkende KO sejre på under 7 sekunder på rekordlisten, så der er ikke noget, der tyder på, at Carlsen står overfor en nem modtander.

P1010004Andrew Punshon bliver "lubet op" til dagens photoshoot

Simon Carlsen er dog ret tilfreds med sin nye modstander, som ifølge Carlsen vil bringe en anden energi end Ewin; ”Matt Ewin har et ry som kontrakæmper, så han ville uden tvivl gå efter at få kampen ned på gulvet. Jeg vil hellere give publikum en stand-up krig, i stedet for at ’grinde’ den ud på gulvet”. Hvad end kampen ender på gulvet, eller bliver en stand-up krig, så forudser Carlsen, at det er tvivlsomt, at kampen går fuldtid.

P1010025Simon Carlsen er godt tilfreds med den nye modstander

Co-main: Nicolas Dalby vs. Ivica Truscek

Nicolas Dalby var i fin form og godt humør, da vi mødte ham på settet, muligvis fordi solen skinnede ned over Nørrebro, muligvis fordi han var på halvt på vej på Roskilde Festival. Nicolas møder i showets co-main event kroatiske Ivica Truscek. Truscek så vi sidst, da han besejrede Dalbys træningskammerat Kenneth Rosfort-Nees ved sidste Royal Arena stævne. Nicolas, der er fast besluttet på at fastholde sin imponerede sejrsstime, var klar over, at det ikke bliver en walkover kamp; ”Nu vandt han (Truscek) jo over Kenneth, men jeg er forberedt. Min plan er at annullere modstanderens gameplan og derefter gøre livet surt for ham. Det gik ikke helt som planlagt sidst, hvor mit flow blev en smule ødelagt, men det er planen. Jeg ved, at Truscek ikke er god i pres, så jeg vil gå efter at presse han tilbage, og hvis alt går godt, så stopper jeg ham midtvejs i anden omgang”, kunne Nicolas fortælle med et smil på læben.

P1010037Nicolas Dalby måtte en tur under de varme studielamper, men drømte om Roskilde


En dansk Frank Dux debuterer på underkortet

På Royal Arenas underkort venter der flere overraskelse og nye ansigter. Der var ikke alt Adam Kessel ville frem med, men flere kampe står allerede nu klar. Danske Rhassan Muhareb står bl.a. overfor at møde finnen, Tommi Martinen. Rhassan er, på trods af, at han kan kalde sig både Danmarks-, Europa- og Verdensmester i Muay Thai, et relativt ubeskrevet blad i MMA kredse.

P1010018Rhassan Muhareb i bedste Frank Dux stil

I april måned i år tog Rhassan, i bedste Bloodsport stil, alene afsted til WMC I-1 Muaythai GP turneringen i Hong Kong. Med tre knockoutsejrer på samme aften vandt Rhassan turneringen og bragte sig samtidig på forsiden af flere af Hong Kongs aviser. Herhjemme har det brede publikum endnu Rhassan til gode, men med sin aggressive stil og karismatiske personlighed, så kunne Rhassan meget vel være en kommende publikumsfavorit.

P1010020Rhassan Muhareb er klar til sin Royal Arena debut

Andetsteds på underkortet får Theo Ginman debut, der af Adam Kessel, bliver betegnet som et af største talenter på den danske MMA scene. Ginmans modstander bliver danske Sorin Cristian Prunar, der ligeså gør sin debut i Royal Arena sammenhæng. Et spændende opgør, hvis udkom vil fortælle en ting eller to om styrkeforholdet og kvaliteten i det danske MMA vækstlag.

Alt i alt var det en spændende dag i selskab med folkene bag Royal Arena. Håbet fra promotor Adam Kessel er, at showet lever op til sidste Royal Arena, eller bliver bedre. Ambitionen er naturligvis at ramme de samme seertal igen eller overgå det. Seertal og medieomtale er vigtige parametre for MMAs kommercielle potentiale og udbredelse i Danmark, og når Royal Arena 2 løber af stablen d. 31 August, så ved vi om Danmarks mest ambitiøse MMA satsning endnu engang kan trække sig sejrrigt hjem.

RoyalArena
 
   

Sommeren er over os

Onsdag, 04. Juli 2012 10:43 Jesper S. Baek

Det er ingen hemmelighed, at dansk MMA mere eller mindre er gået på sommerferie. Derfor bliver der også lidt stille her på Fightfan.dk i juli.

sommer
Næste danske stævne i kalenderen, er d. 25. august, hvor CFL Challengers 2 finder sted i Herning, og allerede weekenden efter ruller Royal Arena løberen ud til deres 2. show.
Der er indtil videre 7 stævner i kalenderen for resten af året, så der er masser af oplevelser i vente - vi skal bare lige over sommeren først.

Har du et varmt tip (no pun intended) til et interessant arrangement over sommeren, så send os endelig en mail. Vi vil gerne sprede budskabet.
 
 

European MMA: Doping nej tak!

Lørdag, 23. juni 2012 19:18 Jesper S. Baek

Det nyeste navn på den danske MMA-scene, "European MMA", vil dopingspøgelset til livs.
I torsdags annoncerede promotor Otto Knudsen, at European MMA, Fightergalla og Fighter Center Odense (Fightgym), alle indgår samarbejde med Anti Doping Danmark.

EuropeanMMA logo
MMA i Danmark er endnu ikke reguleret af et forbund, og derfor har dopingsynderne hidtil haft mere eller mindre frit spil. Det skal der nu sættes en stopper for ifølge Otto Knudsen, som udtaler:

"Efter snart 10 år med MMA i Danmark, hvor MMA har udviklet sig år for år i en rigtige retning, hvor vi har TV-dækning og aviserne er begyndt at skrive seriøse artikler om sporten, mente jeg det var på tide, at få gjort sporten mere anerkendt, ved at sende det klare signal, at European MMA/Fightergalla ønsker en ren sport og tager sportsdelen i MMA meget seriøs.
Uanset om man vil det eller ej, kommer vi nok ikke uden om, at der også er "brodne kar" i Dansk MMA. Vi råber og skriger om at medierne, tilskuere og hr. og fru Danmark skal anderkende vores sport. Der er dette et skridt, som jeg mener at alle MMA stævner i Danmark burde indføre. Jeg har endvidere, som det første MMA-gym i Danmark, meldt Fighter Center Odense ind i Anti Doping Danmark. Jeg håber at fighterne derude tager dette tiltag alvorligt, men jeg bliver naturligvis bekymret, når fighere efterfølgende spørger indtil hvilken slags test der vil blive benyttet".

Samarbejdet med Anti Doping Danmark indbefatter dopingtests ved European MMA stævner, Fightergalla amatørstævner samt i Otto Knudsens kampsportscenter: Fighter Center Odense (Fightgym). Han håber at de andre klubber og centre i Danmark følger trop.

antidopingdanmark
Doping er et internationalt problem

MMA i USA har det seneste år været ramt af mange dopingskandaler. I UFC alene, har der været en håndfuld sager, hvor kæmpere er røget i fælden. Der har desuden været mange tvivlsomme episoder, hvor kæmpere har fået lægeordineret TRT (Testosteron Replacement Therapy). Mange af dem er her gået igennem test-nåleøjet, men andre er faldet helt i suppen. F.eks. Sværvægtsikonet Alistair Overeem, som blev testet til at have 14 gange den "normale" testosteronmængde, og er som følge deraf, pt. suspenderet fra international MMA.

Dopingtests i Dansk MMA er endnu en milepæl i den unge sportsgren, og det er et skridt på vejen til at appelere bredt til den danske befolkning.
Vi ved reelt ikke hvor mange dopingsyndere der findes i dansk MMA. Lad os håbe at det bliver et fåtal. Ved at teste ude i klubberne, vil man forhåbentlig også fange synderne, inden de når i kamp.
Det bliver derfor spændende at se, om flere af de danske klubber følger i Fighter Center Odenses fodspor i den kommende tid.
 
   

Side 1 ud af 43

<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Følg os her

  • Følg os på Facebook
  • Følg os på Twitter
  • FeedBurner: MmaNyhederFraFightfandk

Søg på Fightfan.dk

Eventkalender

25.08.2012
CFL: Challengers 2
31.08.2012
Royal Arena 2
15.09.2012
European MMA 1
29.09.2012
FG 23 (Danish Open)
13.10.2012
European MMA 2
27.10.2012
Clash of Warriors 3
21.12.2012
Royal Arena 3

Seneste indlæg på forum

No posts to display.