Twitter

UFC Sweden: The roadtrip - del2

Fredag, 20. april 2012 19:39 Bo Foght

Her bringer vi 2. del af vores rejsedagbog, om vores drømmetur til UFC i Sverige.
Hvis du gik glip af del 1, så fortvivl ikke - du kan læse den lige her.

Snevejr og lange køer

Da vi slog øjnene op lørdag morgen, blev vi mødt af et syn vi ikke lige havde regnet med. Der var simpelthen dømt snevejr og sjap i Stockholm. Paul levede op til sit "troll" omdømme, som han har skabt sig på vores forum, og mobbede Jesper og undertegnede for vores dårlige valg af fodtøj. Vi havde ikke pakket taskerne til vintervejr - tværtimod.

IMG 2170Snevejr i Stockholm, det havde vi ikke lige set komme

Vi startede dagen tidligt - dog knap så tidligt som dagen før - og fik en god gang morgenmad på vores hotel. Planen var at trodse sneen og tage ind til butikken "Jabb", som ligger ved siden af Globen. Her ville Tito Ortiz, Jake Shields og Cheick Kongo skrive autografer i et par timer.

Da vi langt om længe kom frem, gik det op for os, at svenskerne er totalt ligeglade med lidt snevejr. Der stod en kø uden lige udenfor Jabb. Jeg tror ikke jeg overdriver, hvis jeg skriver at den var flere hundrede meter lang. I stedet for at stille os bagerst i den enorme kø, gik vi ind i det nærliggende indkøbscenter og slog ventetiden til showet ihjel. Livet er for kort til at stå i snevejr i 2 timer på sådan en dag.

IMG 2172Køen udenfor Jabb - der var mennesker så lang øjet rakte.

Døde timer i Globen indkøbscenter

Vi kunne se at mange andre havde fået samme idé. Overalt i centeret spottede vi folk i TapOut, Affliction, Punishment og UFC-tøj. Det var ganske tydeligt at se hvor de skulle hen senere på dagen.
Som ved alle andre store events, var der fuskere og gøjlere til stede. Der gik ikke længe inden vi blev tilbudt diverse kopi-UFC-merchandise. Der var naturligvis også flere desperate sjæle, som vandrede rundt i timevis med skilte, hvor der stod at de ville købe billetter. Ingen af dem havde vist held i sprøjten.

IMG 2174Ventetiden skylles ned

Efter noget mad og et par Heineken, nærmede tiden sig. Media check-in var kl. 17:15, og vi skulle heldigvis ind af en seperat indgang til Globen. Der var mennesker overalt!
Vi kom nogenlunde hurtigt ind i hallen og fik vores pressekort. Et hurtigt besøg i den officielle UFC-merchandise bod skulle der også nås, og det kunne lige så godt overstås inden resten af de 15.000 tilskuere kom ind i hallen. Vi fik os et par officielle T-shirts, for det måtte næsten være dagens "Must-have".

Total forvirring i Globen

Efter at have klaret vores indkøb, stod vi en smule fortabte og anede ikke hvor vi skulle hen. En stor del af den øvrige presse vandrede også forvirrede rundt, så vi var i det mindste ikke alene.

Efter 10 minutters kaos, fandt vi langt om længe presseområdet. Her var der stillet lækker mad og drikkevarer til rådighed for pressen. Der var kræset godt for os, og vi kunne endda følge med i alt hvad der skete inde i hallen via de mange skærme i presseområdet.

IMG 2176Aftenens fightcard

UFC sørger generelt rigtigt godt for pressen, så vi fik også en mappe med papirer, hvor der stod alt om aftenens kampe. Der var både beskrivelser og statistikker på fighterne og også en forklaring om regler og historien om UFC og moderne MMA. Det var virkelig fedt, for så kunne man få en masse info om fightere, som man måske ikke kendte så godt. Et par andre ting UFC gør for pressen, er at uddele fotokopier af de originale scorecards mellem kampene og efter hver kamp sendte de mails rundt, med de kommentarer fighterne havde givet efter kampene. Det er virkelig nyttigt og noget som mange journalister sikkert fik glæde af.

IMG 2175Vi kunne ikke klage over pladserne

I selve hallen havde vi fået plads på femte række fra buret - WOW!
Det var helt fantastisk at komme så tæt på det hele. Så kunne vi godt leve med, at vi i modsætning til de forreste rækker, ikke fik bord og strøm stillet til rådighed for vores computere. Jesper havde desværre ikke fået en af fotopladserne cage-side, men måtte kun fotografere fra en fast plads i den ene ende af hallen. Vi har derfor ikke billeder fra kampene.

Store personligheder

IMG 2182
Mike Goldberg og Kenny Florian gør klar til aftenens show

Fulde af forventning og spændning, satte vi os på vores pladser og ventede på at komme i gang. Det var helt surrealistisk at sidde så tæt på det hele og se så mange kendte UFC-navne. Vi fik set både Kenny Florian, Mike Goldberg, Tito Ortiz, Dana White og ikke mindst Arianny Celeste.

Vi fik også hilst på vores gode ven Ryan O'Leary fra MMAViking.com. MMAViking.com er content partner med Fightfan.dk og bringer reportager og billeder som vi har skrevet, på deres site. Ryan kørte på "overdrive" efter flere dages intens dækning af UFC, men stoltheden over at UFC nu endelig var i Sverige, strålede ud af ham.

IMG 2177Paul med Arianny Celeste

Da stævnet først gik i gang, løb det hele på skinner. Der var ingen forsinkelser og alt startede på sekundet. Det er ganske enkelt imponerende som UFC formår at afvikle showet.
Der var 12 kampe denne aften, og de sidste 6 blev tv-transmitteret. Flere af de 6 prelim-kampe, blev vist gratis på Facebook.

IMG 2576Globen var pakket til bristepunktet med 15:000 tilskuere

Da intromelodien kørte over hallens højtalere fik man ganske enkelt gåsehud. Publikum var klar - Nu skulle det gå løs!
Det var vildt imponerende hvor meget larm der var, for hallen var kun ca. halvt fyldt på dette da prelims gik igang.

Svenske op og nedture

Der var flere svenskere i kamp i de første kampe. En af kampene var endda et rent nordisk opgør mellem Simeon Thoresen fra Norge og svenske Besam Yousef. Det blev til en norsk sejr da Thoresen vandt på et rear-naked-choke.
En anden interessant kamp var mellem svenske Reza "Mad Dog" Madadi og Yoislandy Izquierdo fra Cuba. Reza var kæmpe publikumsfavorit og fik næsten lige så stort et bifald som Alexander Gustafsson. Efter en tæt første runde, hvor Reza ikke så alt for godt ud, vendte det hele i anden runde, hvor Reza fik sat en tidlig takedown ind og sikrede sig en sejr via guillotine choke. Stærk UFC debut for svenskeren.

IMG 2497Reza Madadi fejrer sejren fra toppen af buret

Desværre for det svenske publikum måtte deres lokale helte  og begge se sig besejret. Begge måtte give op til rear-naked chokes. 

Overraskelser på maincard'et

Før main card'et gik i gang, fik vi den sædvanlige UFC intro med hype videoer, som også bliver vist på TV. Folk var helt vilde da UFC-kendingsmelodien kørte og det blev endnu vildere da Bruce Buffer gik på, og som sædvanlig råbte "WE ARE LIIIIIIIIVE".
På main card'et skal kampen mellem Brad Pickett og Damacio Page fremhæves. Den blev fortjent fight of the night. Derudover sikrede John Maguire fra Shooters MMA sig en sejr over DaMarques Johnson. For Fightfan redaktionen var det lidt en overraskelse. Ingen af os havde i hvert fald tippet på John i vores interne picks. Nice job John!

IMG 2239Arianny var aftenens UFC ring girl

I løbet af showet fik vi også set os lidt omkring i den imponerende arena. Den er ganske enkelt enormt stor, men alligevel var der godt udsyn over alt i hallen; selv på de øverste rækker. Deroppe fra ser det dog ud som om man kigger lige lodret ned.
Der er også et væld af forskellige rum og barer over alt i arenaen. Paul endte med at gå på opdagelse rundt i Globen i en af pauserne, og fik faktisk forvildet sig ind i et område, hvor der var rock koncert. Det fortæller lidt om størrelsen på stedet, at der både var plads til et UFC stævne og en rock-koncert på samme aften.

I hallen hvor UFC stævnet foregik, var der desuden fire kæmpe storskærme, så man også kunne se langsomme gengivelser og hype-videoer. De langsomme gengivelser var bl.a. nødvendige i kampen mellem Paulo Thiago og Siyar Bahadurzada. Det var bestemt ikke alle i hallen, som nåede at se den KO da den skete. Dette må også siges at være en gedigen overraskelse. Vi havde i hvert fald ikke spået den "hollandske afganer" mange chancer.

Alex slog på "kjæften"

Hovedkampen var selvfølgelig mellem Alexander Gustafsson og Thiago Silva. Det var en virkelig god kamp hvor Gustafsson viste sit potentiale frem. Efter 3 runder var der ingen tvivl, og da han blev udråbt som vinder, eksploderede jublen endnu en gang.

IMG 2598UFC - set fra vores pladser

Publikum var på tæerne under kampen og der var totalt fodboldstemning. De mange tilskuere kvitterede med slagsange og i kor blev der også råbt "Kom så Alex slå ham på kjæften!" - og det gjorde Alex så. Tidligt i første omgang var det tæt på at være slut for Silva, da han måtte en tur i gulvet efter et godt slag fra Alexander.

Pressemøde med en storsmilende Dana White

Efter showet deltog vi i pressekonferencen, som Dana White naturligvis stod i spidsen for. Han havde taget Alex Gustaffson og Thiago Silva med, samt Fight of the Night vinderen Brad Pickett, John Maguire (Submission of the night), Siyar Bahadurzada (KO of the night) og Reza Madadi.
Der blev selvfølgelig stillet spørgsmål til fighterne om deres resultater og evt. kommende kampe (Bl.a. Gustafssons mulighed for titelkampe).

IMG 2685Post fight pressekonference med Dana White i spidsen

Derudover blev Dana White spurgt om UFC's ekspansionsplaner, Alistair Overeem situationen og meget andet. Han blev også spurgt om hans mening om publikummet denne aften, og dertil svarede han, at han var meget imponeret. Han syntes publikum næsten matchede det publikum han havde oplevet i Rio tidligere på året, og at det virkede som om publikum var meget vidende om sporten. Vi kan kun være enige.

IMG 2714Dana White var meget tilfreds med aftenens show

Ryan fra MMAviking fik også stillet et par spørgsmål i løbet af konferencen. Hele pressekonferencen kan ses her: http://www.youtube.com/watch?v=KyMyu7Txe5U - I de første sekunder af videoen, kan i se Paul sidde med en Fightfan t-shirt helt over til venstre.

IMG 2701Ryan fra MMAViking.com stiller spørgsmål til panelet

Slut på en fantastisk weekend

Efter pressekonferencen var det tid til at tage tilbage til hotellet og få sovet et par timer. Vi var først hjemme på hotellet kl. 02.30, og vi var godt brugte efter en lang dag med tusindvis af indtryk og oplevelser. En lang men helt fantastisk dag, hvor vi fik set den hellige gral, når det drejer sig om MMA. Det var en kæmpe oplevelse at overvære UFC for første gang!

Søndag morgen var det tid til at tage hjem til DK - med en kæmpe oplevelse (og lidt signerede souvenirs) i bagagen. Turen hjem gik smertefrit, men vi havde nogle lange og kedelige timer i Arlanda lufthavn. Vi havde regnet med, at der var et tax-free område som vi kunne fordrive ventetiden i, men taxfree-området i Arlanda bestod kun af en kiosk, en cafe og en mikroskopisk butik... Det blev nogle lange timer...

IMG 2749
Det var nogle lange timer i Arlanda lufthavn

Mens vi fordrev ventetiden i Arlanda med at høre musik og spille på iPad, stødte vi faktisk ind i Paulo Thiago. Han var ikke i det bedste humør efter hans hurtige KO-nederlag, men vi fik alligevel et par autografer af ham. Vi kunne dog ikke nænne at belemre ham med billeder, så vi stak af så snart vi havde fået hans "kradser".

IMG 2750Pressekortet blev lige opgraderet med en autograf

Alt i alt var det en fantastisk tur til Sverige og UFC on Fuel 2. Vi oplevede virkeligt meget på de tre dage, og det var helt vildt at opleve UFC på så tæt hold, efter man har fulgt stjernerne i så mange år på TV'et. Det er bestemt ikke sidste gang at vi skal opleve UFC live. Hold kæft for en stemning!

Dana White forsikrede alle om, at det ikke var sidste gang, at vi havde set UFC  i Skandinavien, så der er håb forude for flere eventyr på vores breddegrader. Han luftede ideen om et UFC i Finland på pressemødet, men mon ikke succes'en i Sverige gør, at UFC gæster vores tætteste naboer endnu engang i fremtiden...
 

Følg os her

  • Følg os på Facebook
  • Følg os på Twitter
  • FeedBurner: MmaNyhederFraFightfandk

Søg på Fightfan.dk

Eventkalender

25.08.2012
CFL: Challengers 2
31.08.2012
Royal Arena 2
15.09.2012
European MMA 1
29.09.2012
FG 23 (Danish Open)
13.10.2012
European MMA 2
27.10.2012
Clash of Warriors 3
21.12.2012
Royal Arena 3

Seneste indlæg på forum

No posts to display.