Twitter

Royal Arena reportage

Søndag, 11. marts 2012 16:21 Bo Foght
Foto: Mikkel Schiødt & Jesper S. Baek COLORiZE.dk

Forventningerne til Dansk MMAs nye store satsning, Royal Arena var skyhøje.
Med TV transmission fra TV2 Sport, dækning af hele stævnet fra Ekstra Bladets side, flotte produktioner og et, på papiret, stærkt Fightcard, var der derfor meget på spil for arrangørerne.

IMG 4052
Royal Arena set fra de øverste rækker

Efter ankomsten til Brøndby Hallen gik vi lidt rundt og lurede på forberedelserne. De var selvfølgelig i fuld gang, og det hele virkede meget professionelt og velforberedt. Der var dog en ukendt ro over det hele. Normalt når vi dækker MMA-stævner og er med under forberedelserne, kan vi godt opleve at folk virker stressede. Enten var det ikke tilfældet her, eller også skjulte de det bare rigtig godt.

Da vi kom tidligt fik vi en chance for at se aftenens setup inden publikum ankom til hallen. Der var tre storskærme der i løbet af aftenen bl.a. viste præsentationsvideoer af fighterne, og gav os mulighed for at følge dem helt fra omklædningen til buret. Vi fik også set Jøden forberede sig. Han skulle agere Joe Rogan og henholdsvis være medkommentator og interviewe fighterne efter kampene.

Kort proces i "hemmelig" kamp

Hvor godt det end virkede forberedt, så undgik arrangørerne ikke forsinkelser. Den "hemmelige" kamp mellem Søren Bak og Jason Forsell gik først på en halv time senere end planlagt. Heldigvis var der lagt en god bufferzone ind efterfølgende, så det ikke fik den store betydning.

Kampen fungerede som en prøvekamp for at få alt teknisk udstyr på plads, og der var derfor nærmest ikke noget publikum til kampen. Spørgsmålet var så bare, om de nåede at få det tekniske udstyr på plads, for Søren gjorde kort proces med Jason. Der gik ikke mange minutter, før Søren havde sikret sig ryggen på Jason, og vandt på en rear naked choke.

IMG 0649
Søren Bak sætter en rear-naked choke på Jason Forsell


Svenske skridtspark

Første kamp på undercardet var mellem Philip Fortuna og Marcus Carnefjord. Philip har kun haft en pro-kamp tidligere, som han desværre tabte (Til Fightergalla 23). I denne kamp gik det straks bedre for ham.

Det startede ellers ikke så godt, da Marcus to gange ramte ham i skridtet med sine spark. I første omgang gav kamplederen ikke Philip en chance for at restituere, men efter andet spark, blev kampen afbrudt midlertidigt og Marcus fik fratrukket 1 point.

IMG 0751
Philip Fortuna dominerede sin modstander på gulvet

På gulvet var Philip overlegen, og i anden runde fik han mountet Marcus, og sikrede sig derefter sejren med en triangle choke. Han kunne dermed bringe sin pro-record på 1-1.

Den efterfølgende kamp mellem Nicola Gozzi og Jonathan Svensson gik tiden ud, og endte med en kontroversiel afgørelse. Dommerne var i hvert fald ikke enige om udfaldet. To af dommerne havde Jonathan som vinder, mens den tredje dommer pegede på Nicola. Så vidt vi kunne se på reaktionerne efter kampen, var mange andre også uenige omkring udfaldet.

IMG 0985
Nicola Gozzi blev presset af sin svenske modstander

Uanset om man peger på på Nicola eller Jonathan som vinder, må man give svenskeren, at han havde nogle giftige leg kicks. Nicolas' venstre knæ var nærmest sort efter kampen.

Vellykket pro-debut

Århusianske Mulenga Chanda skulle i aftes have sin pro-debut - Og det blev en vellykket en af slagsen. Hans tjekkiske modstander gjorde det ellers godt i første runde, og fik angrebet med gode submission forsøg, men uden held. I anden runde tog Mulenga sejren på en guillotine choke, og sikrede sig dermed sin første pro-sejr.

IMG 1113
Mulenga Chanda vinder sin debut med en dyb guillotine choke

I pausen efter Mulengas kamp fik vi talt lidt med Mark Goddard, der har været kampleder i mange store kampe i USA og England. Vi troede faktisk han skulle være kampleder i aften, men han fungerede i stedet som tilskuer og fan og hyggede sig med Fru Goddard.
Vi har selvfølgelig et interview med Mark - og det bringer vi i morgen.

I den sidste undercard kamp vandt Joachim Christensen over Wojciech Antczak. Joakims stærke side er hans BJJ, og det kom ham til gode tidligt i første runde, hvor han vandt via submission (Rear naked choke).

IMG 1214
Joachim Christensen gjorde det hurtigt af med sin modstander

Blodigt nederlag til Rosfort

Kampen mellem Kenneth Rosfort-Nees og Ivica Truscek gik tiden ud.

IMG 1337
Kenneth Rosfort-Nees forsøgte uden held med en triangle

De to kæmpere pressede hinanden igennem hele kampen, men vi fik ikke en vinder før tid. Undervejs i kampen begyndte blodet at fosse ud af Kenneths næse, hvilket så ud til at hæmme ham i kampen. Efter tre hårde runder, blev Ivica Truscek kåret som sejrsherre med dommerstemmerne 3-0.

Efter stævnet talte vi med med Kenneths træner, Tue Trnka, som fortalte, at Kenneths næse var blevet skadet til træning forud for kampen. Et præcist slag fra Ivica fik skaden til at springe op under kampen, hvilket gjorde at Kenneth havde svært ved at trække vejret i store dele af kampen.

IMG 4050Der var masser af glade mennesker ved ringside

Smal point-sejr til Dalby

En anden dansker der var i en svær kamp, var det unge håb, Nicolas Dalby. Han gik til kampen ubesejret, så var der meget store forventninger til ham. Hans spanske modstander (Acoidan Duque) var ligeledes ubesejret, men kun én af dem kunne gå fra buret med en pletfri record.

IMG 1775
Nicolas Dalby pressede på for at tage sejren i tredje runde

Efter tre intense runder, sluttede det med sejr til Nicolas på point. Alle tre dommere gav to af runderne til Nicolas og en til Acoidan. Vi syntes ikke at der tvivl om, at Nicolas vandt den sidste runde, men de to andre runder var mere tætte.

Publikum levede sig virkelig ind i denne kamp. Der var stor støtte til Nicolas hele vejen igennem, og mod slutningen af kampen var der taktfaste klapsalver til støtte for den lokale kæmper.

Kontant afregning i main events

I de to main events spildte Simon Carlsen og unge Mikkel Parlo bestemt ikke tiden. Hvis man lagde tiden sammen i de to kampe, kunne der vel knap blive en fuld MMA-runde ud af det.

Simon Carlsen gjorde kort proces af Nic Osei. At kalde Simon for en intens fighter, er bestemt ikke dækkende. Han havde et ondt blik i øjnene og det var tydeligt, at han ville gøre det af med sin modstander hurtigt. Kort inde i kampen blev Nic da også sendt i gulvet og Simon nåede at sendte et par ekstra slag mere mod ham, inden kamplederen fik standset kampen. Da Nic rejste sig og prøvede at komme på benene igen, stod Simon og nedstirrede ham.
 
IMG 1856
Simon Carlsen sender Nic K-Osei i gulvet

Kampen mellem Simon og Nic var som bekendt en semi-finale kamp i Royal Arenas mellemvægt turnering. I finalen kommer Simon til at stå over for den unge komet, Mikkel Parlo. Mikkel fik aftenens største bifald da han gik til buret, og publikum gik også helt amok da han tog sejren kort efter. I det hele taget var der en fantastisk stemning til Royal Arena.

IMG 2002
Mikkel Parlo presser sin modstander

Main eventen endte med, at Mikkel sendte et solidt spark mod Marcin Tondryk, som lammede ham fuldstændig. Mikkel sendte et par slag mere af sted mod Marcin, der dog tydeligvis ikke kunne mere. Kamplederen stoppede kampen og det gav Mikkel sejren på TKO. Mikkel kvitterede med en baglæns salto og sprang op i armene på sit team.

IMG 2072
Mikkel Parlo og hans team jubler over den flotte sejr

Vi spår Mikkel en stor fremtid indenfor MMA - og rygterne om en kontrakt med Bellator lurer da også i kulisserne...

Mikkel skal da lige gøre arbejdet i Danmark færdigt først, i finalekampen mod Simon Carlsen. Der er lagt op til et brag af en finale-kamp.

Tak for i aften - og på gensyn?

Efter Mikkels flotte sejr, var det blevet tid til at sige tak for i aften.
Showet var bestemt vellykket. Produktionen var helt i top og "indpakningen" kunne ikke kritiseres. Kvaliteten af kampene var også høj, hvilket må forventes, når man vælger at præsentere et card med pro-kampe.

Hvis vi skulle sætte en finger på noget, så var det meget svært at høre hvad der blev sagt i aftenens interviews i buret, men det er da også meget godt gået af et debut-show.

Nu er det så spændende at se, om folkene bag Royal Arena kan holde momentum, og præsentere et lige så godt show næste gang.

IMG 4051
Bliver Royal Arena del 2 en succes?

En ting er i hvert fald helt sikkert: Fightfan.dk vil følge udviklingen tæt, og dække alle fremtidige Royal Arena stævner - og vi glæder os!

Til sidst vil vi lige sige tak til Mikkel Schiødt, som i går var med på Fightfan-holdet.

Vores Royal Arena galleri er nu også åbent, og det kan ses her på fightfan.dk eller man kan smutte forbi vores facebook-galleri, hvor man kan kommentere og "tagge" på billederne.


Fightcard og resultater

Un-Aired
Søren Bak vs. Jason Forsell
VINDER: Søren Bak på submission i første runde (rear naked choke) 

Under card
Philip Fortuna vs. Marcus Carnefjord
VINDER: Philip Fortuna på submission i anden runde (choke)
 
Nicola Gozzi vs. Jonathan Svensson
VINDER: Jonathan Svensson på point (dommerstemmer 2-1)

Mulenga Chanda vs. Ales Jezisek

VINDER: Mulenga Chanda på submission i anden runde (guillotine choke) 

Joachim Christensen vs. Wojciech Antczak

VINDER: Joachim Christensen på submission i første runde (rear naked choke) 

Main card
Kenneth Rosfort vs. Ivica Truscek
VINDER: Ivica Truscek på point (3-0) 

Nicolas Dalby
vs. Acoidan Duque
VINDER: Nicolas Dalby på point (3-0) 

Simon Carlsen vs Nick Osei
VINDER: Simon Carlsen på KO i første runde 

Mikkel Parlo
vs. Marcin Tondryk
VINDER: Mikkel Parlo på KO i første runde
 

Følg os her

  • Følg os på Facebook
  • Følg os på Twitter
  • FeedBurner: MmaNyhederFraFightfandk

Søg på Fightfan.dk

Eventkalender

25.08.2012
CFL: Challengers 2
31.08.2012
Royal Arena 2
15.09.2012
European MMA 1
29.09.2012
FG 23 (Danish Open)
13.10.2012
European MMA 2
27.10.2012
Clash of Warriors 3
21.12.2012
Royal Arena 3

Seneste indlæg på forum

No posts to display.