Twitter

Royal Arena nedlægger turneringsformatet

Torsdag, 24. maj 2012 21:11 Jesper S. Baek

Der har været total stilhed fra Royal Arena, siden deres første stævne blev afholdt d. 10. marts 2012. Hvad pønser de på? Hvornår ser vi flere stævner? Hvad skal der ske med Simon Carlsen, efter at Mikkel Parlo er smuttet fra Royal Arena's mellemvægtsturnering?
Vi ringede til Royal Arena-promotor, Adam Kessel, som gladeligt gav os svar på alle spørgsmålene.

IMG 8766
Royal Arena pressemøde (Adam til venstre for podiet)

Fightfan.dk: Hvornår får vi flere Royal Arena shows?
Adam: Vi har arbejdet rigtigt hårdt på det næste show, og fået en masse aftaler på plads. Før det første show var vi ikke ude med så meget information, men det næste show bliver offentliggjort indenfor de næste to uger, men vi har været en lillesmule hemmelige med vilje.
Vi holder to shows mere i år. Det første bliver den 31. august og det næste bliver den 21. december. Begge to i Brøndbyhallen og begge bliver vist på TV2 Sport.

Fightfan.dk: Hvad med Simon Carlsen, nu hvor Mikkel Parlo er røget til Bellator?
Adam: Der sker desværre det, at turneringen er død. Jeg blev advaret en smule om at lave denne turnering til at starte med, fordi der er risiko for at folk bliver skadet, eller der sker et eller andet - og det havde de ret i (Adam griner).
Vi havde en aftale med Mikkel, og han vidste godt, at der ikke var lang tid til udlandet, så der var en aftale om, at han godt kunne forlade turneringen, hvis han fik sådan et tilbud.

Der er ikke rigtigt nogle kvalificerede mellemvægtskæmpere tilbage i Danmark, som vi kan kalde ind i stedet for Mikkel. Vi har simpelthen droppet den, for at være helt ærlig.

IMG 1918Vi kender endnu ikke navnet på Simon Carlsens næste modstander til Royal Arena 2

Adam fortalte yderligere, at de er tæt på en underskrift fra en udenlandsk modstander til Simon Carlsen. Vi må desværre vente endnu et par uger før navnet kommer frem. Nicolas Dalbys næste modstander skulle også næsten være på plads, men igen ville Adam ikke røbe noget endnu.

Figthfan.dk: Hvilke kæmpere kommer vi til at se, til efterårets Royal Arena stævner?
Adam: Vi kommer faktisk til at se alle dem på det første kort, bortset fra Philip Fortuna. Der kommer også nogle nye på; Damir Hadzovic, Rune B. Petersen og Theo Ginman.

Fightfan.dk: Mellemvægtsturneringen har fået øksen, men hvad med de andre vægtklasser, får vi turneringer i dem?
Adam: Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at lave dem generelt, men som jeg fortalte før, så blev jeg advaret imod dem, pga. skader og uventede ting. Vi kan jo bare se UFC, som havde en 4-mands turnering her forleden, hvor der var en kamp, som i virkeligheden var uafgjort, og nu skal kæmpes om. Det er tit en ret besværlig omgang, at holde en turnering, og jeg tror at vi holder os væk fra det i fremtiden.
Vi var meget interesserede i at lave en Weltervægtsturnering, men vi kan ikke få Morten Djursaa med ind i den, og så virker den i min optik ikke legitim mere, hvis ikke han er med i den turnering. Jeg kan ellers godt lide formatet, men der bliver ikke flere turneringer.

IMG 0719Philip Fortuna kommer ikke i buret til næste show

Fightfan.dk: Når vi nu ikke skal opleve turneringsformatet til Royal Arena, får vi så nogle Royal Arena mesterskabsbælter, som der kan kæmpes om?
Adam: Nej. Jeg synes at det er dybt komisk at opdigte sin egen EM-titel og så videre. Hvis man skal have et titelbælte, og det skal have noget vægt, så skal man have haft sin organisation i lang tid og have etableret en form for position på markedet, der gør at man kan tillade sig at have det bælte.
Alle ved, at ham der har UFC-bæltet, han er den bedste i verden, men jeg synes ikke, med alt respekt for Dalby, at dem som har en EM-titel i Fightergalla på nogen måde er Europas bedste kæmpere i deres vægtklasser.
Jeg synes at sådan nogle EM-titler er lidt falsk annoncering. Det er lidt til folk der ikke ved noget om MMA, som så tror at der er en stor kamp, og jeg forstår ikke at folk i miljøet hopper på den der. Alle ved hvordan det er i den her branche. Der er ikke en Thaiboxing klub, der ikke har lavet deres eget verdensmesterbælte, som en af deres kæmpere fra klubben så kan have. Det er ikke rigtigt legitimt i mine øjne og det er ikke noget som vi kommer til at rode os ud i forløbig.


IMG 1775Nicolas Dalby vs. Acoidan Duque (RA1)

Fightfan.dk: Levede det første show op til forventningerne?
Adam: Vi ville godt have haft lidt flere mennesker ind i salen, men vi må jo starte et sted. Jeg havde håbet på 3000, men jeg tror kun vi havde omkring 2300. Ellers synes jeg det gik det rigigt godt; kampene var gode og vi havde gode seertal på TV2 Sport. Jeg synes at vi leverer et show i en helt anden kaliber, end de andre shows i Danmark.

Han nævner også, at kæmperne på Royal Arenas første show, tilsammen havde mange gange flere professionelle kampe med i bagagen, end man ser til de andre danske shows. Desuden fremhæver han den professionelle TV-produktion, som gør at andre end dem i hallen kan se det.

"F.eks. til det sidste Fightergallastævne, sad der 600-700 mennesker i salen, og 200-300 der har siddet og set det på internettet. Vi har haft over 130.000 der har set Royal Arenas første show, hvis man tæller alle de forskellige platforme sammen. Det er en helt anden kaliber, men vi bruger selvfølgelig også nogle helt andre penge på det, det er klart", uddyber Adam.

IMG 4052Royal Arena 1 var et flot show

Fightfan.dk: Kan det betale sig at bruge alle de penge på det?
Adam: På kort bane vil vi selvfølgelig sætte penge til, som mange andre organisationer gør når de bliver etableret. På lang bane, er vi slet ikke i tvivl om, at det her er en god investering. Jeg er ret sikker på, at MMA i løbet af de næste 3 år, vil være en af de største sportsgrene herhjemme.
Det er selvfølgelig klart, at når vi har investeret nogle penge der, så har vi fat i den lange ende, og så kan det blive en lukrativ forretning for os. Vi satte helt sikkert nogle penge til i første omgang, og det vil vi også gøre i anden omgang.Vi får altså ikke nogen Royal Arena mester forløbig. Titelkampe sælger altid billetter, men Adam har et andet syn på sagen, som vægter højere end billetsalget.
Er du kære Fightfan, enig eller uenig med Adam?

For første gang siden Royal Arena 1, har vi nu fået lidt viden om fremtiden for den nyeste organisation i Danmark. De fortsætter ufortrødent med den høje produktionsstandard, hvilket med garanti vil glæde alle som oplevede det første show live, eller som så det på TV.

Nu er der ikke andet for, end at glæde sig til at høre mere fra Royal Arena om et par uger, og derefter nyde sommeren indtil det går løs den 31. august til Royal Arena 2.

IMG 4051Vi får endnu et Royal Arena show d. 31. august.
 

Følg os her

  • Følg os på Facebook
  • Følg os på Twitter
  • FeedBurner: MmaNyhederFraFightfandk

Søg på Fightfan.dk

Eventkalender

25.08.2012
CFL: Challengers 2
31.08.2012
Royal Arena 2
15.09.2012
European MMA 1
29.09.2012
FG 23 (Danish Open)
13.10.2012
European MMA 2
27.10.2012
Clash of Warriors 3
21.12.2012
Royal Arena 3

Seneste indlæg på forum

No posts to display.