Twitter

Fightergalla 25 - Jubilæumsshowet

Søndag, 13. maj 2012 15:36 Bo Foght
Foto: Mikkel Schiødt & Jesper S. Baek - COLORiZE.dk

Fightergalla 25 var en milepæl i Dansk MMA, samtidig med at det også var startskuddet på en ny æra.
- En milepæl, fordi Otto Knudsen nu har præsteret at stable hele 25 shows på benene under Fightergalla navnet.
- Startskud på en ny æra, fordi det var første show med "Knudsen & Palm" ved roret.

IMG 4091
Fede omgivelser for Fightergalla 25

Tidligere på ugen udsendte de to samarbejdspartnere en pressemeddelelse, hvor de bl.a. skrev om Fightergalla 25: "Dansk Mixed Martial Arts er med dette show rykket væk fra de små lumre sportshaller" - og man må med sandhed sige, at der ikke var meget lummer sportshal over Falconer Salen, hvor showet blev afholdt.

Det var, i mine øjne, de hidtil flotteste rammer for et Fightergalla eller Casino Fight Night stævne. For tilskuerne var det helt perfekt, for salen er bygget lidt ala en biograf eller teatersal, hvor rækkerne med sæder skråer opad, så man på de bagerste rækker også kan få det hele med. 

IMG 4098
Alle fans havde et godt udsyn til de spændende kampe

Hurtige submissions

Det var også med at holde øjnene åbne og være opmærksom, for i mange af aftenens kampe gik det rigtig hurtigt. Heldigvis var der lagt en del pauser ind, så folk kunne nå at hente drikkevarer og klare toiletbesøg, uden at gå glip af noget som helst.

IMG 2322
Axel Apergis i angreb

De to første amatørkampe var ret korte fornøjelser for publikum. Kampen mellem Peter Palmgren og Axel Apergis, endte med en submission sejr til Axel. Den unge CSA-kæmper fik et tidligt takedown, og arbejdede sig sikkert frem til en sejr på en Rear-naked choke.

I aftenens anden amatørkamp var det Lasse Walther fra MMA Viborg der vandt - ligeledes på submission i første runde. Hans modstander var norske Skjalg G Oppedal, der ikke havde mange chancer i den korte kamp.

IMG 2429
Lasse Walther leverede en solid guillotine

Kim Rytter og Thomas Poulsen gav publikum lidt mere for pengene, da deres kamp gik alle tre runder. Det var en spændende og tæt kamp, som bød på mange slagudvekslinger mellem de to kombattanter. I det meste af kampen var Thomas meget afventende og bakkede, mens Kim var aggressiv og angreb. Tue Trnka der stod i hjørnet for Thomas Poulsen, blæste til angreb i anden runde, men på trods af at Thomas blev mere aggressiv i den afsluttende runde, var det ikke nok. Kim Rytter tog sejren på dommerstemmerne 2-1.

IMG 2511
Thomas Poulsen forsvarer sig mod Kim Rytter

Hyldest til Otto

Efter kampen var det tid til en lille hyldest af manden der havde gjort alt dette muligt - Godfatheren i Dansk MMA: Otto Knudsen.
Han blev præsenteret for en gave (som vi dog ikke fik lov at se), og takkede derefter alle de folk, der havde hjulpet ham hen til denne milepæl i dansk MMA.

Fantastisk amatørkamp

Desværre blev vi denne aften ramt af et par aflyste kampe. Kampen mellem Dan Ruben Hagen og Jesper Ryom blev aflyst pga. sygdom, og kampen mellem Daniel Bergström og Thomas Jessing blev heller ikke afviklet.

Til gengæld fik vi et rigtig underholdende opgør i kampen mellem Mathias Lodahl og Charles Nilson.

IMG 2843
Mathias Lodahl var flyvende

Kampen endte med at gå tiden ud, hvorefter Mathias fik hævet armen i en pointsejr. Inden da havde vi været vidne til et rigtig spændende opgør med en hel del takedowns og gode submissionforsøg fra begge parter. Den spændende kamp fik også for alvor tændt op under publikum, og stemningen og temperaturen i salen til at steg en hel del grader.

Mathias Lodahls teamkammerat fra Rumble Sports, Mads Burnell, havde en knap så vellykket aften. I aftenens sidste amatørkamp, måtte han se sig slået på submission i anden runde, hvor hans svenske modstander, Erik Friberg, fik sat en Triangle Choke ind.

IMG 2967
Mads Burnell fanget i en triangle

En kort og vild pro-debut

Cazim Halimi og Allan Neuherr var de første pro-fightere i buret. Cazim skulle have sin pro-debut efter en god amatørkarriere. I hans ringhjørne denne aften stod Morten Djursaa og David Rosmon, som skulle guide den unge kæmper i hans debut.

IMG 3022
Cazim Halimis armbar gjorde meget ondt på Allan Neuherr

De to Fightgym-veteraner fik hurtigt noget at juble over, da Cazim tidligt i første runde satte en ubehagelig og dyb armbar på Allan. Desværre så den ud til at skade Allan, der resten af aftenen kunne ses med armen i slynge. Efter kampen fik en overstadig Cazim givet hånd til Allans skadede arm, mens Morten Djursaa panisk råbte "IKKE DEN ARM!!".

En anden pro-debutant var norske Emil Weber Meek, som vi fik kaldt "nærmest dansk" i et interview. Vores norske sidemand fra MMA-Norway.com, havde lavet lidt sjov med vores udtalelse, men kunne fortælle, at Emil senere havde fortalt dem, at han rent faktisk ER halvt dansk.

Det blev dog ikke til den aften som han havde drømt om. Emil fik nemlig en "professionel lektion" af svenske Mohammed Abdallah, der fik det norsk-danske blod til at flyde i buret.
Der var fuld knald på kampen fra første sekund, men Emil blev hurtigt ramt, og så ud til at miste overblikket. Vi så masser af vilde sving fra en meget presset Emil, mens Mohammed lagde et enormt pres, som langtsomt men sikkert gjode det af med Emils sidste kræfter. Mohammed vinder på TKO i en blodig affære, som fik salen til at eksplodere i jubel og larm. Flot kamp af Mohammed, som i den grad leverede varen, trods hans status som underdog.

IMG 3255
Emil Weber Meek blev slået til blods

Emil fortalte os senere, at han brækkede den ene arm tidligt i kampen, og derfor så vi netop de vilde sving med den anden arm. Vi ønsker ham god bedring, og håber snart at se ham i kamp igen.

Tilbage på sporet

Philip Fortuna er en forholdsvis ny pro-kæmper, med to professionelle kampe under bæltet. Han fortsatte de gode takter fra sejren ved Royal Arena og var yderst effektiv i denne kamp mod amerikanske Aron Bland. Philip satte en stopper for festen med en Rear-naked choke i første omgang.

IMG 3498
Den gjorde vist nas

Kenneth Rosfort var i en lidt anden situation end Philip. Til Royal Arena led han et uventet nederlag, og havde derfor meget brug for en sejr over Hyram Rodriguez denne aften. De to kæmpere gav os fuld valuta for pengene i en actionfyldt kamp over 3 runder. Kampen bølgede frem og tilbage, og en sejrherre var meget svær at udpege. Dommerne endte med at sætte deres stemmer på Kenneth, men det var Hyram tydeligt utilfreds med.

IMG 3726
Kenneth Rosfort planter et solidt spark på Hyram Rodriguez

Colombo & Dalby leverer

Kampen mellem Christian Colombo og Rok Kokotec var rykket op som Co-main event, efter at Morten Djursaa havde trukket sig fra stævnet (pga. hans titelkamp i Sverige i sidste uge).
Det blev en meget kort fornøjelse, for Christian sikrede sig et takedown efter få sekunder, og ground-and-poundede sig derefter til en hurtig sejr. Vi havde håbet at se meget mere af Christians "håndværk", men han var simpelthen for overlegen i denne kamp.

IMG 3784
Christian Colombo "steamrollede" sin modstander

Det viste sig også at Nicolas Dalby var langt stærkere end sin modstander. Kampen blev ellers indledt på behørig vis med fanebærere og nationalsange, men kampen var lidt for ensidig til at blive et rigtig spændende opgør.

Cristian Brinzan fra Moldova viste ellers masser af mod og mandshjerte, og kæmpede alt hvad han kunne for at holde sig inde i kampen. I den stående del af kampen klarede han sig da også udmærket, og fik sat flere gode slag og spark ind, men Nicolas havde ingen problemer med at tage ham ned, og var da også fuldstændig overlegen på gulvet. Efter at have forsøgt at stoppe Cristian med en røvfuld ground-and-pound i første runde, skiftede Nicolas strategien på gulvet i anden runde, og gik efter en submission i stedet. I et full mount får Nicolas sat sin arm triangle på plads, og hopper derefter ud til siden og strammer til. Cristian giver op, og Nicolas kan juble over sin 8. pro-sejr ud af 8 mulige.

IMG 3951
Nicolas vandt overbevisende i sin EM-Kamp

Tak for i aften

Dermed sluttede en god aften i selskab med Fightergalla og godt 700 glade tilskuere. Der var god underholdning i alle kampene og rammerne for stævnet var helt perfekte. Det lover godt for fremtiden, hvor der vil komme flere shows i lignende omgivelser.

Desværre for arrangørerne, var der nogle tekniske problemer med livestreamingen, så den startede først omkring 23.00 tiden, hvor næstsidste kamp gik på. Der er dog blevet lovet, at kampene vil blive vist gratis på et senere tidspunkt.

Det var ærgerligt at folk der ikke havde fået billet, ikke havde mulighed for at se dette stævne derhjemme, for det var virkeligt underholdende, og det havde været god reklame for Dansk MMA. Vi håber det kommer til at køre mere gnidningsfrit fremover.

Stay tuned - Vi har interviews og masser af billeder på vej.
 

Kommentarer 

 
#1 henning 13.-05.-2012 18:47
Vel, når jeg prøvde livestreaming kl 2300 så var den OFFLINE!!
 
 
#2 Bo Foght 13.-05.-2012 19:13
Kort før kl. 23 var jeg inde på EB og så at live streamingen virkede. Så jeg troede egentlig den virkede derfra. Guess not.
 
 
#3 henning 13.-05.-2012 20:30
Ikke for meg i alle fall. Underkortet lagget så himla mye, og hovedkortet så jeg ikke noe av dessverre!!
 

Følg os her

  • Følg os på Facebook
  • Følg os på Twitter
  • FeedBurner: MmaNyhederFraFightfandk

Søg på Fightfan.dk

Eventkalender

25.08.2012
CFL: Challengers 2
31.08.2012
Royal Arena 2
15.09.2012
European MMA 1
29.09.2012
FG 23 (Danish Open)
13.10.2012
European MMA 2
27.10.2012
Clash of Warriors 3
21.12.2012
Royal Arena 3

Seneste indlæg på forum

No posts to display.