Twitter

Dansk Grappling Liga - for første gang på Fyn

Søndag, 18. marts 2012 19:58 Jesper S. Baek

Dansk Grappling Liga er i fuld gang, og som noget nyt bliver det afholdt i 2 regioner; på Sjælland og Fyn. Sjælland tog hul på 2012 sæsonen d. 10. marts, med hele 124 ivrige deltagere.

I går, lørdag d. 17. marts blev 1. runde på Fyn skudt i gang, i Kodokan BBJ i Odense.
BJJ & Grappling er en stor del af MMA, så fightfan.dk kiggede selvfølgelig forbi med kameraet under armen.

DGL logo

DGL består hvert år af 4 indledende runder og 1 finalerunde. Deltagerne er inddelt efter vægt og niveau, og kæmper efter "Round Robin"-princippet, hvor alle skal møde alle.
Der var hele 76 tilmeldte deltagere til Fyns første runde, så drengene fra Kodokan BJJ fik nok at se til som arrangører.

De første kampe startede kl. 10:30, men jeg ankom først kl. 13:30, med en forventning om, at arrangementet ville vare til kl. 16-17 stykker på grund af de mange deltagere. Hvor skulle jeg blive klogere...

I samme sekund jeg trådte ind af døren til Kodokan, kunne jeg høre tilråb og klap fra tilskuere - Der var tydeligvis fuld gang i kampene indenfor.
Luften var varm og tung af testosteron og sved, og da jeg drejede om hjørnet og trådte ind i salen hvor kampene var i gang, så jeg med det samme det ene velkendte ansigt efter det andet. Der var smil og grin overalt hvor jeg kiggede hen, og det var meget tydeligt, at folk hyggede sig.

IMG 0826
Jeg smed skoene, trådte ind på måtten og satte mig på hjørnet imellem to af kampområderne, og trak det ene kamera frem. Jeg var en smule overrasket over, at jeg kunne genkende så mange mennesker - det var fedt.

Der gik ikke mange minutter før Simon Carlsen kom over, og satte sig ved siden af mig og sagde hej. På måtten foran os var Simons klubkamerat, Morten Skov, i fuld gang med en kamp mod Kodokans Morten Vinther. Mellem Simons coachene tilråb til Morten Skov, kunne jeg nå at spørge "Hvordan går det Simon?". Hvortil Simon svarer; "fint. Vi er snart færdige".
Damn! - Jeg skulle være kommet noget tidligere!

Det viste sig, at vi allerede var i fuld gang med Øved- og Ekspertgrupperne, og jeg havde derfor misset langt størstedelen af dagens kampe.

IMG 0797Jeg nåede da at fange David Rosmon, som "arbejdede på en arm" i den anden ende af hallen

Omend jeg inderst inde var skuffet over, at jeg havde misset så mange kampe, så var det alligevel fedt at mærke den gode stemning der var i hallen. Der var glade mennesker overalt hvor jeg kiggede hen.

Da dagens sidste kamp kort efter skulle i gang, trak folk tættere sammen. Morten Vinther fra Kodokan fik lov til at lukke arrangement, med en kamp mod Fightgyms Nicolaj Hempel. De to herrer gav den gas og væltede faktisk ud i en skillevæg, som stod lige udenfor måttearealet.

IMG 0859Tiiiiimberrrrr

Kampen blev herefter flyttet til et mere centralt område på måttearealet.

6 storgrinene fyre måtte dog lige flytte sig først, da de optog en del af den nye kampplads med en gigantisk submission til ære for et kamera. Jeg fangede den også, så jeg kan hermed præsentere et billede af ikke mindre end 2 armbars, 2 leglocks og en rear naked choke - på samme tid.

IMG 0860Held og lykke med at "tappe" fra den

Den rigtige kamp fortsatte, og endte som mange andre gør i grappling - uafgjort.
En fin afslutning, på hvad der tilsyneladende havde været en rigtigt god dag, for de mange deltagere.

Jeg nåede desværre kun at være derude i 45 minutter, men jeg fik nu alligevel et par gode billeder med derfra – men næsten gang kommer jeg tidligere!


Da jeg kom hjem, skrev jeg til arrangøren Nicklas Folden Vind, for at høre hvordan han syntes at det hele var gået.

Nicklas fortalte:
Jeg syntes det gik rigtigt godt, og specielt taget i betragtning af, at det var første gang jeg og hele team Kodokan BJJ stod for sådan et arrangement. Heldigvis var der stor opbakning fra klubbens medlemmer og alle var 110% engageret i eventet.
Det var fedt, at mærke energien og alle de glade folk, som kom fra nær og fjern for at kæmpe. Det var sindsygt fedt at høre, at folk som havde rejst over 150-200 km for at kæmpe i DGL Fyn, havde haft en en total optur.
Jeg tror det har gjort meget for BJJ/grappling, at vi nu har en turnering vest for storbælt, som gør det nemmere for specielt klubberne fra Jylland, at komme ud og kæmpe uden at det koster kassen.


Alt i alt var det super arrangement, som alle medlemmerne i Kodokan BJJ nød at være en del af - enten som kæmpere eller som frivillig.
Jeg vil derfor gerne rette en stor tak til Kodokan BJJ Odense teamet for den store opbakning, men også Mads Maagaard fra FightGym, som har været min sparringspartner og har hjulpet med at få spredt ordet ud omkring dette event.
Ydereligere vil jeg gerne takke de lokale klubber i Odense, Bushido og Fightgym, for at stille op med et stort antal deltagere, og derved støtte op omkring sporten her på Fyn.


Jeg ved at alle fra mit team syntes det var en fed og vild oplevelse, så jeg er sikker på det bliver en endnu federe oplevelse til DGL Fyn 2, 3 og 4.


Vi glæder os i hvertfald allerede til 2. runde.

DGL logo

Bag DGL står Shimon Mochizuki fra Arte Suave og han gør et fantastisk stykke arbejde med ligaen.
Allerede kort tid efter at kampene er slut, opdaterer han DGL's hjemmeside med resultater. Få dage senere er der video af alle kampene. Det tager vi hatten af for.

Næste runde af DGL er d. 7. april på i FrederiksborgCentret i København, og i Kodokan i Odense.

Vi har oprettet et (indtil videre lille) galleri her på siden og på facebook, hvor vi fremover vil smide en masse blandede billeder ind fra dette års DGL-runder.
Vi vil være til stede til alle runderne på Fyn, men vi mangler en god fotograf som har lyst til at dække runderne på Sjælland for Fightfan.dk.

Var det noget for dig? så send os endelig en Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .
 

Følg os her

  • Følg os på Facebook
  • Følg os på Twitter
  • FeedBurner: MmaNyhederFraFightfandk

Søg på Fightfan.dk

Eventkalender

25.08.2012
CFL: Challengers 2
31.08.2012
Royal Arena 2
15.09.2012
European MMA 1
29.09.2012
FG 23 (Danish Open)
13.10.2012
European MMA 2
27.10.2012
Clash of Warriors 3
21.12.2012
Royal Arena 3

Seneste indlæg på forum

No posts to display.